Футболистът на Гремио Артур разкри защо се е снимал с фланелката на Барселона.

Той призна, че всеки един футболист мечтае един ден да играе за Барселона.

„Моят мениджър ми каза, че някои от директорите на Барселона ще идват в Порто Алегре, за да се запознаят с мен. Това бе първи контакт, който бе добросъвестен. Нищо не е било скрито от Гремио. На обяда ми предложиха да ми подарят фланелка на Барселона. Кой би отказал да играе за Барселона и да носи фланелката на отбора? Това е снимка, която не трябваше да се появява в публичното пространство, но се появи. Аз имам договор с Гремио и клубът ми има всички права. Ако от Барселона изпратят официална оферта, ще трябва да постигнат споразумение с Гремио и да ги убедят, за да може трансферът да стане факт. Ако предложението е добро, аз ще получа разрешение да водя преговори с Барселона за личните ми условия. До момента няма нищо официално“, разказа Артур.

„Всеки един футболист мечтае един ден да играе в Барселона. Моята първа мечта бе да подпиша с голям клуб от Бразилия, който има идентичност. Моята мечта бе да нося фланелката на Гремио. Когато нещата се получават добре, други големи отбори от Европа започват да се интересуват от теб“, добави 21-годишният футболист.

„В света на футбола няма нищо сигурно. Футболът е непредвидим. Вижте само какво се случи през последната година. Не мога да кажа дали ще остана в Гремио или ще напусна“, продължи халфът.

Треньорът на Гремио намекна за трансфер на Артур в Барселона

„Нямам предварително подписан договор с Барселона. Не съм говорил с никой. Не са ми отправяли конкретна оферта. От Барселона единствено искаха да се запознаят с мен и моето семейство“, каза още Артур.

Артур: Не съм подписал нищо с Барселона

Бащата на Артур: Синът ми скоро ще играе за Барселона

Трансферна цел на Барселона се снима с фланелката на отбора

Скандалът между Гремио и Барселона набира сила

Барса разгневи Гремио, дават каталунците на ФИФА

Барселона влезе в контакт с MVP на Копа Либертадорес

Барселона със сериозен интерес към “бразилския Иниеста“