Халфът на Реал Мадрид Марко Асенсио вече е взел решение къде ще продължи кариерата си. Той се е договорил с големия враг на "белия балет" Барселона и ще премине на "Камп Ноу" като свободен агент, твърди RAC1.

Договорът на 26-годишния футболист изтича през лятото и той няма никакво намерение да преподпише. За пореден сезон Асенсио е в ролята на резерва на "Сантиаго Бернабеу" и изглежда му писна да чака своя шанс. В последните дни се заговори за интерес към него от Барселона и изглежда той наистина е сериозен. Според последните информации каталунците дори вече са се свързали с играча и са му оправили конкретно предложение, което той е приел.

Все още двете страни нямат подписан договор, но Асенсио е казал своето "да" на отправеното му предложение. Ще трябва обаче да се изчака до лятото, преди сделката да бъде официализирана.

Така изглежда, че Барса още отсега спечели наддаването за Асенсио. Към този футболист интерес имат и Ювентус, Милан и няколко клуба от Англия, но по всичко личи, че той вече е направил избора си и ще премине на "Камп Ноу".