Ръководството на Барселона е готово на крайни стъпки, за да улесни раздялата си с полузащитника Андре Гомеш. Португалският национал вече окончателно придоби статут на ненужен, затова каталунците намалих в пъти цената, на която смятат да го продадат.

Според част от испанските медии „блаугранас” няма да настояват за повече от 22 милиона евро. Това значи почти три пъти по-малко пари отколкото спооразумението от лятото на 2016-а за общо 60 милиона евро. Барса реално плати 37 милиона евро от сумата, а останалите 23 милиона са под формата на бонуси. От допълнителните плащания 15 милиона биха постъпили в касата на Валенсия, ако като футболист на Барселона Гомеш попадне в челната тройка при определянето кавалера на "Златната топка".

Наставникът на Барса Ернесто Валверде даде достатъчен брой шансове на Гомеш, но очевидно европейският шампион така и не успя да свикне с новата обстановка. Не толкова отдавна самият играч даде интервю, в който призна, че животът му на „Камп Ноу”, въпреки усилията на всичките си съотборници, се доближава до представите за „истински ад”.

Към Гомеш интерес проявяват не един и два отбора от Висшата лига. Същото се твърди и по отношение на италианския шампион Ювунтус. Ако обаче се стигне до наддаване с англичаните, Барса би могъл да вземе и по-висока сума от фиксираните в момента 22 милиона паунда.

Още по темата:

Андре Гомеш разглежда оферти от Висшата лига и калчото

Лацио ще наддава за играч на Барселона

Барса предлага директна размяна на Ювентус