Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау намекна, че клубът може и да се откаже от по-нататъшно преследване на своя бивш играч Неймар да Силва през следващото лято. Очевидно неуспехът на каталунците през 2019 година може да се окаже и окончателното затваряне на вратите към „Камп Ноу” за бразилеца.

Само преди 2 години нападателят заби нож в сърцата на всички „кулес” по света, преминавайки в Пари Сен Жермен срещу рекордните 222 милиона евро. На толкова възлизаше освобождаващата клауза в контракта на южноамериканеца, който можеше да отклони предложението, ала предпочете ново приключение. Във френската столица обаче нещата така и не се развиха по начин, който да удовлетворява нападателя. И двете кампании завършиха преждевременно с травми, които извадиха Неймар от строя тъкмо при старта на елиминациите в Шампионската лига.

През това лято нападателят на няколко пъти изрази желание да си тръгне, като Барса и Реал Мадрид до последно опитаха всичко, за да го привлекат. В крайна сметка той остана в ПСЖ, а тази развръзка може и да го лиши завинаги от възможността да се събере отново с приятелите си Лионел Меси и Луис Суарес в Барселона.

„Интересът към Неймар беше плод на спортни причини и клубът опита да направи всичко, за да го привлече, но по един финансово устойчив начин”, коментира Грау. „Отправихме серия оферти до ПСЖ. Те винаги отвръщаха с „не”. Не знам дали ще се целим в Неймар отново през следващото лято. Планирането на следващия сезон тепърва ще се извършва.”

„Зарадвахме се от възможността да върнем Неймар обратно, но условията трябваше да бъдат разумни. Ако определени параметри бяха изпълнени, сделка можеше и да има, но ПСЖ съвсем не бяха доволни от угрозата да го загубят”, добави Грау.