Ръководството на Барселона ще действа една идея по-напористо на трансферния пазар, за да доведе най-малко опорният халф Паулиньо и плеймейкъра на Ливърпул Филипе Коутиньо. Според „Мундо Депортиво“ каталунците искат да използват близките взаимоотношнения между двамата и звездата Неймар, за да не напусне последния „Камп Ноу“.

Играч на Барса: Неймар е щастлив тук, в съблекалнята сме спокойни

Както вече стана ясно, Пари Сен Жермен е готов да активира нечовешката освобождаваща клауза, вписана в договора на 25-годишния нападател. Плащането на посочените 222 милиона евро на практика вади Барса от уравнението и всичко зависи от волята на самия Неймар.

Засега футболистът и неговият антураж пращат смесени сигнали, като ту гравитират към оставането, ту намекват за потенциална раздяла. Последната би била тежък удар по амбициите на Барса, затова „блаугранас“ ще се опитат да играят по малко по-различна линия.

Близките на Неймар възмутени от публикацията на Пике

За Паулиньо преговори вече се водят вече няколко седмици, докато интересът към Коутиньо датира от зимата. Шефовете на каталунския гранд вече знаят, че са притиснати от времето и ще намалят протакането до минимум.

ПСЖ се отказва от Алексис Санчес при сделка с Неймар

Шефовете на Барса смятат да обградят Неймар с негови приятели на „Камп Ноу“, след като стана ясно, че трудно ще го изкушат с по-добри лични условия. Затова всичко се залага на Паулиньо и Коутиньо, макар че на този етап и двамата да изглеждат доста далеч от трансфер.