Отборът на Барселона е провел разговори с техническия директор на Арсенал Еду за възможността да привлече Ектор Бейерин това лято. „Артилеристите“ се стремят да съберат средства за качествени нови попълнения, с които да засилят тима и в клуба са отворени за продажбата на Бейерин.

25-годишният десен бек вече привлече интереса на клубове като Пари Сен Жермен, Байер Леверкузен и Байерн Мюнхен, но според „Sport“, от Барселона вече са провели необходимите първоначални разговори с техническия директор Еду за потенциален трансфер на испанеца.

В доклада се твърди, че на Барселона е било заявено, че лондончани ще се разделят с Бейерин, ако получат оферта между 20 и 25 милиона евро. В момента обаче Барселона не може да отговори на оценката на Арсенал и първо ще се опита да продаде Нелсън Семедо преди да отправи официална оферта за бранителя на „топчиите“.

Бейерин бе част от академията на „каталунците“ преди да напусне и да се присъедини към Арсенал на 16-годишна възраст през 2011 година. Испанецът дебютира под ръководството на Арсен Венгер и има 205 участия по време на престоя си дотук при „артилеристите“.

Според информациите обаче мениджърът на англичаните Микел Артета иска да задържи Бейерин в състава си поради влиянието му в съблекалнята на Арсенал.

Ако реши да остане, 25-годишният испанец ще има сериозна конкуренция на левия бек в лицето на младия Ейнсли Мейтланд-Найлс и привлеченият за постоянно Седрик Соареш.