Отборът на Барселона е готов да ускори усилията си да привлече защитника на Арсенал Ектор Бейерин и е може да включи играч в евентуалната сделка. Както Барса, така и френският шампион Пари Сен Жермен са заинтересовани да привлекат десния бек това лято, като „артилеристите“ са готови да спечелят пари от испанеца.

Според испанския вестник „Marca“, каталунският клуб работи с много ограничен бюджет и ще трябва да прояви креативност, за да си осигури Бейерин.

Предпочитаният от тях вариант е първоначално да подпишат с 25-годишния бранител под наем със задължителна опция да го купят за постоянно през следващото лято. От Арсенал обаче предпочитат да полуачат средствата сега, за да може да инвестират на трансферния пазар.

Ако лонднончани не се съгласят на наема, от Барса ще опита да го закупят за постоянно, но ще включат и играч, който да намали трансфернаа сума. Тъй като нещата стоят така, че „каталунците“ не могат да отговорят на исканата цена на Арсенал от 25 милиона паунда, това може да се промени, ако намерят купувач за Нелсон Семедо, който е оценяван на около 40 милиона паунда от испанския тим.

Не е ясно кой играч на Барселона би бил готов да се жертва на Арсенал, за да може на „Камп Ноу“ да пристгне Бейерин, нкато според „Marca“ вариантите са защитника Жан-Клер Тодибо, нападателят Мартин Брайтуайт и крайния бранител Жуниор Фирпо.

От Барса обаче лесно биха могли да си позволят заплатата на Бейерин, особено, след като редица футболисти с висока заплата напускат клуба. Сред тях са Иван Ракитич, който се завърна в Севиля, и Луис Суарес, който също е пред изхода от „Камп Ноу“.