Крилото на Барселона Усман Дембеле може да напусне клуба през следващото лято, след като договорът на французина изтича в края на настоящия сезон. 24-годишният футболист страдаше от чести контузии по време на престоя си на „Камп Ноу“ и така  не успява да разгърне пълния си потенциал. Той ще бъде свободен и да преговаря с други клубове от януари.

В Испания пишат, че в Барса искат нещата да не стигнат толкова далеч и се стремят да постигнат напредък в преговорите за нов договор. Наскоро вече новият треньор на тима Шави Ернандес сподели, че Дембеле „може да бъде най-добрият играч в света“ и също настоя за неговото задържане.

Сега обаче „Mundo Deportivo“ твърди, че на „Камп Ноу“ са поставили на Дембеле 15-дневен ултиматум, за да се споразумеят за условията по новия контракт. Такъв краен срок би позволил на Барса да се подготви за евентуалното напускане на играча. Ако се  стигне до такъв сценарии, то „каталунците“ ще го продадат през януари, вместо да го загубят без пари след няколко месеца.

Дембеле е изиграл по-малко от 100 мача за клуба в Ла Лига, откакто се присъедини към Барселона от Борусия Дортмунд за 105 милиона плюс 40 милиона евро бонуси през 2017 година.

Според информациите английските Манчестър Юнайтед и Нюкасъл имат интерес към френския национал. „Marca“ дори пише, че „свраките“ вече са отправили конкретно предложение към играча.

Изданието пише, че от „Сейнт Джеймсис Парк“ са готови да плащат на крилото по 15 милиона евро на сезон, като ще дадат и същата сума на Барса, за да го вземат още през януари.

Президентът на Барселона Жоан Лапорта, подобно на треньора Шави, изрази желанието си Дембеле да подпише нов договор, но призна, че нещата не се развиват толкова бързо, колкото би искал.

„Процесът на преговори е по-бавен, отколкото бихме искали, и ние работим по него. Не мога да кажа нищо конкретно, защото все още сме по средата“, каза Лапорта на събитие в сряда.

„Дембеле е много важен играч за нас и той може да ни даде много повече, отколкото ни е дал, може да бъде ключов играч, ако успеем да го задържим. Все още се опитваме да го накараме да остане. Ситуацията с договора е такава, каквато е, но нашето предизвикателство е той да остане“, допълни още босът на „каталунците“.