Барселона увеличи офертата си за полузащитника на Челси Уилиан до 60 милиона паунда плюс бонуси. Ако всички премиални плащания бъдат активирани, сумата би нараснала до 65 милиона.

Подобно число определено ще накара „сините” да се замислят, още повече че става дума за играч на 29 години. Едва ли в близкото бъдеще Челси би могъл да очаква подобна сума за футболист, който през по-голямата част от миналия сезон беше резерва.

Единственото, което към този момент стопира продажбата, е желанието на новия мениджър Маурицио Сари да разполага с плеймейкъра през приближаващата кампания. Говори се, че италианецът е отявлен фен на Уилиан, за когото обаче е вярно, че е взел окончателно решение да напусне и го е обявил на всеослушание пред шефовете.

Уилиан е силно изкушен от възможността да играе в един отбор заедно с Лионел Меси и своя сънародник Филипе Коутиньо. Барса започна офанзивата за бившия ас на Шахтьор Донецк с първоначална оферта от 50 милиона паунда. Сегашното предложение е третото поред.

Барселона иска да приключи въпроса колкото се може по-скоро, понеже се притеснява, че може да има намеса от страна на Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо. Едва ли обаче Челси би бил склонен да продаде Уилиан в пряк конкурент.

Още по темата:

Треньорът на Барса настоява за привличането на Уилиан

Нищо не може да разубеди ас на Челси, тръгва си