Барселона обмисля закупуването на капитана на Арсенал Лоран Кошчелни. Каталунците сериозно обмислят коя възможност да изберат, след като трансфер в отбранителния вал е задължителен. Сега „блаугранас” трябва да се справя без Самюел Юмтити и Томас Вермаелен, тъй като и двамата имат травма. Единствените опции пред наставника Ернесто Валверде пък остават Жерар Пике и Клеман Ленгле.

Предпочитанията на Барселона са да не се харчат много пари за скъп бранител през зимата и търсят по-евтина алтернатива. Именно това е породило интереса към Кошчелни, който обаче също лекува травма. Французинът има проблеми с ахилеса, след като пострада в мача срещу Атлетико Мадрид за Лига Европа. Същевременно обаче Лоран Кошчелни е и достатъчно опитен според борда на „блаугранас”, като януарският трансферен прозорец дава чудесна възможност на испанците да пробват офанзива за него.

Барселона е готов да предложи шестмесечен договор за бранителя, като в него ще има възможност автоматично да се продължи за още една при задоволителни резултати.