Отборът на Барселона е готов да предложи на своята звезда Лионел Меси работа в клуба за цял живот, за да го спре да подпише с Манчестър Сити. Кандидатът за президент на отбора Виктор Фонт разкри, че има план да задържи аржентинската легенда на „Камп Ноу“.

Смята се, че Меси е искан от мениджъра Сити Пеп Гуардиола през следващото лято, а бъдещето му към момента е забулено в мъгла. Меси спечели десет титли в Ла Лига и четири шампионски лиги през 16-те си години в Барса и вкара 640 гола, но през  миналото лято изрази недоволството си от вече бившия президент Хосеп Мария Бартомеу и поиска публично да напусне.

Манчестър Сити обаче също може да му предложи дългосрочна роля в тяхната глобална футболна група. Фонт обаче е на мнение, че знае как да задържи Меси в каталунската столица. 

„Това, от което Меси се нуждае, за да остане в клуба, е конкурентоспособен проект. Той иска да побеждава. Ясно е, че липсата на проект напоследък се е отразила на начина, по който се състезаваме, и затова силно се надявам, че когато новият президент поеме властта, дано да съм аз, ще успее да го убеди да остане. За нас взаимодействието между Барса и Меси е много стратегическо. Той е в клуба от 13-годишен и вярваме, че това взаимодействие трябва да продължи отвъд дните, в които е на терена (б.р. - след оттеглянето му). Вярваме, че това взаимодействие има голям потенциал за следващите години и сме обнадеждени, че ако представим това пред него и обкръжението му, той ще го види като добра възможност“, заяви Фонт.

Запитан за шансовете на Сити да го привлече, той добави:

„Всеки път щом Пеп Гуардиола говори за това, той много ясно казва, че според него Меси трябва да остане в Барса и че той е човекът, който може да прекара цялата си кариера там. Пеп иска Меси да се оттегли като играч на Барселона. Очевидно, знаем, че има такава вероятност, защото това лято той каза, че иска да си тръгне. Ние обаче сме обнадеждени. Изборите са след 60 дни, като ще имаме нов борд на директорите, нов президент и нов проект“.