Барселона е постигнал пълно споразумение с ФК Лос Анджелис за трансфера на Карлос Вела, съобщава „Sport“. В същото време каталунците водят преговори и с друг нападател и ако те не доведат до желания край, „блаугранас“ ще активира опцията с мексиканския футболист, който е одобрен от старши треньора Ернесто Валверде.

Преговорите с Карлос Вела са протекли бързо благодарение на доброто разположение на играча и неговия агент.

Вела желае да се върне в Ла Лига и смята, че опцията Барселона е истинска възможност и награда за него.

Барселона ще плати малка сума за мексиканския футболист, който ще играе под наем до края на сезона на „Камп Ноу“.

В договора между двата клуба има клауза, която позволява на Барселона да откупи изцяло правата на Вела през следващото лято, ако каталунците преценят, че производителността на играча е била изключителна.

Старши треньорът Ернесто Валверде вярва, че Вела може да бъде много печеливш, тъй като може да играе като фалшива деветка, а също така и като флангови футболист.

Успоредно с това, Барселона води преговори с друг нападател с опит в испанската лига. Става дума за футболист с голяма заплата и неговото привличане е трудно за осъществяване на този момент. Барселона се опитва да финализира този трансфер в следващите часове и ако не успее да го договори, ще активира опцията с Карлос Вела веднага.

Барселона е направил преки усилия с повече от десет нападатели, но накрая в списъка на каталунците са останали трима одобрени от треньорския щаб и спортно-техническия щаб. Мората и Вела са двама от одобрените.

И Мората отпадна в последния момент, защото искаше да има гарантирано игрово време. Много е вероятно бившият нападател на Реал Мадрид да премине в Атлетико Мадрид.