Барселона ще загуби поредния талант, след като стана ясно, че Ерик Гарсия не възнамерява да подпише нов договор с клуба и ще напусне Ла Масия. Той ще продължи своята кариера в Манчестър Сити.

Ерик Гарсия бе определян за един от най-големите таланти в Ла Масия. Той играе като централен защитник и правеше изключително силно впечатление в своята възраст.

Агентът на Гарсия е имал среща с Пеп Сегура в края на миналата седмица и го е информирал, че защитникът няма да поднови своя договор с Барселона.

Ерик Гарсия има предварително подписан договор с Манчестър Сити за срок от три години, който ще влезе в сила от 1 юли. Заплатата му ще бъде от 1 милион евро на сезон.

Манчестър Сити има забрана да привлича млади футболисти от английските академии, но това наказание на важи за входящи трансфери от чуждестранни клубове.

Ерик Гарсия се превръща в поредния футболист на Барселона, който напуска отбора в посока Манчестър Сити през последните месеци. Преди него това сториха Пабло Морено, Ансу Фати и Нико Гонсалес.