Реал Мадрид и Барселона представлява най-голямото футболно съперничество в Испания и се състезават в почти всеки аспект както на терена, така и извън него. Въпреки това ожесточено съперничество, има уважение между двата клуба и между техните президенти - Флорентино Перес и Жоан Лапорта.

И двамата са наясно, че всяко решение, което вземат, може да повлияе значително на другия тим, независимо дали това е Суперлигата, борбата в Ла Лига или други по-прости спортни решения.

Двата клуба непрекъснато водят преговори помежду си и през последните месеци някои от тези дискусии се водят около определено неписано правило: зачитане на договорните ситуации на играчите на другия отбор.

БТА
52 снимки

„Marca“ съобщава, че е имало устно споразумение между Перес и Лапорта да не атакуват играч от другия тим, който все още има договор. Футболистите, които са с изтичащи договори, са друга тема.

Наскоро се писа, че Реал Мадрид има интерес към защитника Роналд Араухо. Въпреки това, евентуален трансфер на уругваеца от „Камп Ноу“ на „Сантиаго Бернабеу“ би станал факт само, ако той беше в последните шест месеца от настоящия си договор. 22-годишният бранител обаче е обвързан с „каталунците“ до юни 2023 година.

Преследването на играчи от други клубове обаче е различен въпрос и се смята, че Жоан Лапорта е готов да направи абсолютно всичко по силите си, за да попречи на Реал Мадрид да привлече Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд, допълва „Maca“.

Президентът на Барселона е готов да продаде някои от настоящите играчи в състава, за да финансира трансфера на младия норвежки нападател и да му попречи да облече фланелката на най-големия съперник на „каталунците“.