Отборът на Барселона иска да постигне споразумение с Атлетико Мадрид за трансфера на Антоан Гризман преди началото на Световното първенство по футбол в Катар по-късно тази година, съобщава „Mundo Deportivo“.

Гризман, който в момента е под наем в Атлетико до лятото на 2023-а година, има договор с Барселона до 2024-а гозива, но е повече от очевидно, че тимът от Каталуния не иска той да се връща на „Камп Ноу“ през следващия сезон. Въпреки че той все още е качествен играч, стилът му на игра не отговаря на плана на треньора Шави Ернандес и преди всичко високата му заплата би представлявала истински проблем за отбора, който се бори да се справи с финансовите си проблеми на първо място.

Завръщането на Гризман в Барселона беше наречено „травматично“ от MD най-вече, защото обкръжението му вече работи върху намаляване трансферната му сума. Следователно, за да се избегнат всякакви бъдещи премеждия, Барселона се опитва да договори приятелско споразумение с Атлетико Мадрид. По принцип „дюшекчиите“ трябва да платят 40 милиона евро за францудина догодина.

Мадридчани обаче са категорични, че не желаят да плащат толкова много пари. Това е и причината в почти всички срещи от началото на сезона Диего Симеоне да пуска Гризман след 60-ата минута. Действията на „дюшекчиите“ ядосаха Барселона, чуха се и закани за съд, но след това от „Камп Ноу“ са помислили трезво и са готови да приемат вариант, при който да минимизират загубите си.

Първоначалната идея на Барселона беше да постигнат споразумение преди двата отбора да се срещнат за първи път в Ла Лига този сезон, което е в началото на месец януари догодина. Сега обаче се твърди, че „каталунците“ искат да уредят въпроса преди играчът да замине за участие в Световното първенство в Катар, което трябва да започне през месец ноември.

Що се отнася до Атлетико, те знаят, че топката е в тяхното поле. Те знаят, че Барселона е наясно иска да го продаде, защото в противен случай рискуват да не получат нищо за третата най-скъпа покупка в историята си. Очакванията са, че столичани са готови да извадят максимум около 20 милиона евро за Гризман, но засега те не бързат да решават въпроса.