Барселона има намерение да си върне своя юноша Дани Олмо, който в момента играе в Динамо Загреб, информира „Sport“.

Крилото демонстрира завиден потенциал още в Ла Масия и изненада всички, когато взе решение да напусне школата на Барселона и да премине в Динамо Загреб.

Той бе 16-годишен, когато напусна Ла Масия, а вече е на 20 и е завършен играч, който се представя изключително силно и желанието на Барселона да си го върне не е случайно.

Олмо играе много силно за Динамо Загреб в Лига Евроа, а също така прави много добро впечатление с изявите си за националния отбор на Испания до 21 години.

Олмо е футболист с голямо бъдеще пред себе си, който притежава ДНК-то на Барселона. Представителите на каталунския клуб вече са се поинтересували при какви условия могат да привлекат крилото.

Испанският шампион е установил първи контакти с ръководството на Динамо Загреб. Каталунците не крият, че се интересуват от Олмо и следят внимателно неговите изяви.

От страна на играча няма съмнение, че няма да има проблеми при договарянето, но същото не може да се каже за хърватския клуб. През последните дни Динамо Загреб отхвърли оферти за Дани Олмо, които бяха на стойност 20 милиона евро.

Наскоро хърватската преса публикува, че Динамо Загреб е поставил начална цена от 25 милиона евро на своя играч. И това е сумата, която Барселона трябва да склони да плати, ако иска да си върне своя юноша.

Барселона със сигурност ще има сериозна конкуренция в битката за подписа на 20-годишния футболист, което може да вдигне неговата цена.

Сериозен интерес към футболиста на Динамо Загреб има от страна на Валенсия, Борусия Дортмунд, Манчестър Юнайтед и Олимпик Марсилия.

Ръководството на хърватския клуб вече отхвърли оферта от страна на Валенсия за 20-годишния футболист.  

От своя страна скаути на Манчестър Юнайтед на два пъти пътуваха до Загреб, за да следят отблизо изявите на крилото.

В Барселона знаят, че имат предимство пред останалите отбори, тъй като Дани Олмо продължава да е омагьосан от възможността да играе за каталунците. Той е играч на Барселона от глава до пети.