От Барселона са готови да се разделят с Андре Гомеш и да го пратят в Тотнъм, но в замяна каталунците искат да получат Кристиан Ериксен. Датският полузащитник влиза в плановете на треньорския щаб на Барселона и е определян като един от резервните варианти след проваления трансфер на Филипе Коутиньо от Ливърпул.

Гомеш не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде, който е готов да се раздели с него.

От Барселона обаче искат да получат сериозна трансферна сума и няма да се съгласят да продадат португалския футболист срещу по-малко от 55-60 милиона евро. На този етап изглежда малко вероятно от Тотнъм да извадят подобна сума за Гомеш и е много по-вероятно „шпорите“ да сколнят на размяната с Кристиан Ериксен.

Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино харесва изключително много Гомеш и лично настоява за неговото привличане.

Май се намери кой да избави Барса от Андре Гомеш

Барселона отказа няколко оферти за 24-годишния футболист през изминалото лято, като те бяха в порядъка на 45 милиона евро. Най-сериозен интерес към играча имаше от страна на Ювентус, но „бианконерите“ не бяха склонни да откупят веднага правата на Гомеш и искаха първоначално да го привлекат под наем, което не устройваше Барселона.

Друга алтернатива за халфовата линия на мениджъра Маурисио Почетино е Рос Баркли от Евертън, но той е силно желан от Челси, който към момента изглежда фаворит за подписа на английския национал.