Ръководството на Барселона възнамерява да „настъпи газта“ през следващите седмици, за да приключи възможно най-скоро трансферът на Антоан Гризман от Атлетико Мадрид, съобщава „Sport“. Каталунците осъзнават, че от Атлетико Мадрид ще се опитат да направят всичко възможно, за да задържат французина в своя състав.

Играчът от своя страна публично заяви, че иска бъдещето му да бъде решено преди началото на Световното първенство в Русия.

От Барселона планират преговорите с Атлетико Мадрид да стартират в следващите дни, за когато е предвидена и първата среща между ръководствата на двата клуба.

В Барселона имат план за привличането на Гризман, който е разделен на три точки.

Първата цел на Барселона е да се предотврати нарушаването на ограниченията за заплати, което е въведено в правилника на Ла Лига. Поради тази причина стана ясно, че Гризман е готов да приеме определени финансови отстъпки, но в замяна на това в договора ще му бъдат включени допълнителни бонуси, които ще бъдат заложени при постигането на определени цели. Това обстоятелство ще улесни преминаването на французина на „Камп Ноу“.

Гризман загази, ще дава обяснения на шефа на Атлетико

Второто, което изискват от Барселона е да постигнат споразумение с Атлетико Мадрид за трансфера на играча. Каталунците не искат да правят нищо зад гърба на „дюшекчиите“. На „блаугранас“ им стига желанието и принципната договорка, която са постигнали с Гризман, за да започнат преговори с Атлетико Мадрид. Първата среща между представителите на двата клуба е планирана да се осъществи само след няколко дни и тя ще се проведе в испанската столица.

Атлетико вади изкушаваща оферта, за да задържи Гризман

От Барселона ще активират освобождаващата клауза, която е записана в договора на Гризман и възлиза на 100 милиона евро. Каталунците също така са склонни да платят малко повече за френския национал, но да се сдобият с неговите услуги. Каталунците възнамеряват да платят повече за Гризман, но се надяват да договорят с Атлетико Мадрид сумата да бъде платена на два транша.

Във Франция сигурни, че Гризман има предварителен договор с Барселона

Последният въпрос е относно датите. В Барселона са категорични, че няма да затворят официално сделката за Гризман преид началото на юли, тъй като те искат на счетоводни нови трансферът на французина да влезе за следващия сезон. Желанието на играча обаче е да бъде наясно със своето бъдеще преди началото на Световното първенство в Русия. Това няма да попречи сделката от финансова гледна точка официално да бъде финализирана в началото на юли, когато ще бъде открит и летния трансферен прозорец.

Пипнаха половинката на Гризман да търси къща в Барселона

Барселона разполага с три месеца, за да ускори преговорите за трансфера на Гризман и да финализира сделката с Атлетико Мадрид.

Съблекалнята на Барселона е с отворени врати за Гризман

Гризман почна търсенето на дом в Барселона

Fox: Барселона пази №7 за Гризман