Спортно-техническият щаб на Барселона не изключва привличането на още един защитник до края на януарския трансферен прозорец, съобщава „Mundo Deportivo“.

Старши треньорът на Барселон Ернесто Валверде е съгласен в отбора да бъде привлечен нов защитник с опит на европейската сцена, който да може да бъде картотекиран и използван в мачовете от Шампионска лига.

Барселона има няколко набелязани варианта, а нов централен защитник ще бъде привлечен, ако каталунците успешно финализират продажбите на набелязаните играчи – Жерар Деулофеу, Рафиня Алкантара и Алеиш Видал.

Техническият секретар Роберт Фернандес е в постоянен контакт с агентите на няколко играчи, които попадат в полезрението на Барселона.

В Барселона на този етап са доволни от раздялата с Арда Туран, тъй като няма да плащат неговата голяма заплата, а освен това вече получиха постъпления от преминаването му в Истанбул Башакшехир.

Барселона вече привлече Йери Мина за заместник на Хавиер Масчерано, който ще продължи кариерата си в Хебей Форчън, но каталунците не крият намеренията си да вземат още един централен защитник.

Севиля се разбра с Видал, но не и с Барса