Барселона не води преговори за продажбата на крилото Малком Фелипе Силва в Борусия Дортмунд. Това заяви каталунският ежедневник „Мундо Депортиво”.

Късно снощи се появиха информации, че „жълто-черните” са изключително близо до това да си осигурят подписа на 22-годишния бразилец, който имаше труден първи сезон на „Камп Ноу”. Предвид привличането на Антоан Гризман в редиците на „блаугранас” на южноамериканеца ще му бъде още по-трудно да пробие в титулярния състав.

На този етап обаче не изглежда пристигането на световния шампион да има пряко отношение към съдбата на Малком. Освен това от клуба заявиха пред „Мундо Депортиво”, че информациите за интереса на Дортмунд са неверни, защото до момента няма официална оферта от германския тим.

Въпреки всичко Малком остава един от играчите, с които е много вероятно Барса да се раздели това лято. Ако действително тимът опитва да си върне и Неймар, то финансирането на подобна сделка минава през продажбата на доста от ненужните играчи. Преди известно време агентът на Малком – Фернандо Менес Гарсия имаше среща с клубната управа, на която информира, че неговият клиент има желание да смени обстановката.