Отборът на Барселона подготвя последната си оферта за звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, с която ще иска да финализира трансфера на поляка. „Sport“ твърди, че третото и финално предложение на „каталунците ще бъде в размер на около 40 милиона евро.

Както е известно, преди няколко дни германските медии обявиха, че Байерн е получил второ предложение от Барселона, след като отхвърли първото. Тогава се твърдеше, че офертата е за 35 милиона евро плюс още 5 милиона под формата на бонуси, но и то беше отказано. Най-вероятно сега чистата сума ще бъде повишена до 40 милиона евро.

Изданието съобщава още, че Барселона обаче няма намерение да изпълни изискванията на „баварците“, които иска 50 милиона евро за полския голмайстор, който пък има договор само до следващото лято. На „Камп Ноу“ вярват, че сумата, която ще предложат е по-справедлива и се надяват, че все пак ще успеят да приключат успешно трансфера още пред следващата седмица.

Самият Левандовски отдавна вече е постигнал договорка за личните си условия. Той ще подипише договор за следващите два сезона, с опция за удължаването му с още 12 месеца, като нападателят ще стане и един от най-добре платените в състава. Ключът е продължителността на договора, тъй като се очаква Левандовски да може да се представя на най-високо ниво през следващите три сезона. В Барса искат полякът да се присъедини към тима още преди турнето на отбора в САЩ.