Барселона потвърди привличането на полузащитника Артур Мело от бразилския Гремио с договор за шест сезона до 30 юни 2024 година.

Новината беше съобщена на официалната страница на испанския клуб.

21-годишният бразилски халф ще се присъедини незабавно към Барселона, който ще плати 31 милиона евро за правата му и още 9 милиона бонуси в зависимост от представянето на играча.

Артур се очаква да пристигне в Барселона в сряда, за да премине медицински прегледи, да бъде официално представен и веднага да се включи към подготовката на отбора. 

"Артур Мело подписва договор за шест сезона, до края на кампанията 2023/2024“, се казва още на страницата на каталунския отбор.

Също така се добавя, че той има и откупуваща клауза в размер на 400 милиона евро, като идеята е този път да бъдат избегнати проблеми и неуредици като при Неймар, заминал за Пари Сен Жермен за 222 милиона през юли миналата година.

Артур се оказа основна фигура за успеха на Гремио в турнира Копа Либертадорес миналата година и пристигането му трябва да запълни празнината от напускането на Андрес Иниеста и на Паулиньо.

Иниеста приключи 16-годишният си престой на „Камп Ноу“ и от новия сезон ще показва класа по японските терени с екипа на Висел Кобе. Паулиньо се връща в китайския Гуанджоу Евъргранде.