Испанският шампион Барселона е готов да изслушва оферти през лятото за защитника Жул Кунде, съобщава каталунското издание Mundo Deportivo.

Тимът от „Камп Ноу“ продължава да е в лошо финансово и най-вероятно ще трябва да се раздели с някои от водещите си футболисти, за да бъде отворена възможност за нови попълнения. Най-спряганото име за трансфер е това на Роналд Араухо, който е привлякъл интереса на няколко от водещите отбори, включително Байерн Мюнхен. Каталунците категорично не искат да пускат уругваеца на пазара и именно поради тази причина по-скоро са се спрели на вариант с раздяла с Кунде.

Французинът бе привлечен от Севиля през лятото на 2022-а година срещу 50 милиона евро, но търпи доста критики с представянето си и последно време дори позагуби титулярното си място. Той често е използван отдясно на защитата, където видимо не се чувства съвсем комфортно и медията допълва, че той също вероятно би се съгласил да напусне в зависимост от офертите. В същото време Кунде продължава да държи висока цена, като в момента е оценяван на 60 милиона евро.