Ръководството на Барселона продължава кастинга за нов нападател, който се очаква да бъде привлечен на „Камп Ноу“ през следващото лято. Според информацията на „ESPN“, тримата нападатели, които попадат в полезрението на каталунците са нашумелите имена на Никола Пепе от Лил, Кжищоф Пионтек от Дженоа и Лука Йович от Айнтрахт Франкфурт.

Другите три опции са свързани с различни алтернативи, които има пред Барселона. Едната е клубът да си върне Пако Алкасер от Борусия Дортмунд. Мунир Ел Хадади също може да остане на „Камп Ноу“, но нападателят на този етап отказва да поднови своя договор с каталунския клуб, което поставя под съмнение неговото бъдеще в отбора. Третата възможност пред Барселона е Ернесто Валверде да гласува доверие на юношата Абел Руис, който в момента е част от втория състав на каталунците.

23-годишният Пионтек вкара 13 гола в 13 мача за Дженоа от началото на сезона. Той обаче не е вкарал нито едно попадение в последните пет мача на отбора.

Пепе е вкарал 8 гола в 14 мача. Той е нападател с поливалентни качества.

Йович, босненският национал, се представя много силно от началото на сезона за Айнтрахт Франкфурт. Той е вкарал 12 гола, като пет от тях са в мача срещу Фортуна Дюселдорф. Йович е преотстъпен за два сезона от Бенфиа на Айнтрахт, но германският клуб има възможност да откупи изцяло неговите права.