Към този момент стана пределно ясно, че президентът на Барселона Жоан Лапорта иска да върне Лионел Меси в каталунската столица през следващата година. 35-годишната суперзвезда бе принуден да напусне клуба през лятото на 2021-а година, тъй като каталунците не бяха в състояние да подновят договора му заради сериозните си финансови проблеми. В крайна сметка Меси реши да напусне като свободен агент, подписвайки с Пари Сен Жермен двугодишен договор.

Споменатият договор с ПСЖ изтича следващото лято, което провокира интереса на Барселона, който има намерение да върне бившия си капитан в клуба. Президентът Лапорта си постави за задача да върне легендата на Барса, тъй като „съжалява“ за начина, по който аржентинецът напуска, съобщава „SPORT“.

Президентът на клуба е наясно с трудностите, с които ще трябва да се справи, ако иска завръщането на седемкратния носител на „Златната топка“ да заиграе отново на „Спотифай Камп Ноу“, но е готов да направи всичко необходимо това да се случи. Изданието разкрива, че за да си върне обратно Меси, Барселона ще трябва да се надява да се случат три „чудеса“.

Първо и най-важно би било самият Меси да има желание да се върне в Барселона. Въпреки че 35-годишният футболист никога не е споменавал изрично това, „SPORT“ твърди, че той би бил готов да се върне в Каталуния.

Съвсем наскоро журналистката Вероника Брунати,за която се твърди, че е близка до Меси и неговото обкръжение, съобщи, че той ще бъде играч на „Блаугранас“ следващия юли, което може да означава, че той е отворен за евентуално завръщане.

Второ, клубът също ще трябва да намери необходимите средства, за да си гарантира, че капитанът на Аржентина ще се впише в бюджета за заплати, без да бъдат нарушавани правилата на Ла Лига за феърплей. Потенциалното напускане на ветераните Серхио Бускетс и Жерар Пике може наистина да се освободи място за възнаграждението на Меси, което се не очаква да бъде малко.

Клубът изглежда е уверен по този въпрос, като вицепрезидентът Едуард Ромеу вече настоя на два пъти наскоро, че каталунците смятат подобен ход за финансово жизнеспособно.

„Ако спортното ръководство прецени, ще положим всички усилия за това. Можем да правим чудеса. Лео Меси е ценен играч за клуба и вратите винаги ще бъдат отворени за него“, каза Едуар Ромеу по време на пресконференция за финансовото състояние на клуба“, бяха думите от последните дни.

Третото „чудо“, от което Барселона ще се нуждае, според информацията, е старши треньорът Шави Ернандес да намери начин да вкара Меси в плановете си за отбора. 42-годишният бивш полузащитник ще посрещне бившия си съотборник обратно в клуба с отворени обятия, но как ще се впише в схемата на игра ще бъде интересно да се види.

Наред с това Барса ще трябва да се справи и с ПСЖ, които са готови на всичко, за да убедят Меси да удължи престоя си на „Парк де Пренс“. Аржентинецът сподели наскоро, че се чувства все по-комфортно във Франция след слабия минал първи сезон.

Освен това Меси също ще има възможност да се присъедини към клуб от американската МЛС. Така че решението да се завърне в Барселона няма да бъде взето толкова бързо, колкото се очаква, завършва каталунското издание.