Президентът на Барселона Жоан Лапорта изобщо не се отказал от идеята да привлече и Бернардо Силва през този трансферен прозорец. Според испанския трансферен експерт Жерард Ромеро на „Камп Ноу“ са все по-уверени, че ще стигнат до сделка с Манчестър Сити, и то за доста по-ниска цена от предполагаемите 80 милиона.

Според журналиста сумата ще бъде между 50 и 60 милиона евро. Двата клуба все още не са стигнали до споразумение, но в Каталуня цари оптимизъм. Ромеро добавя, че през следващата седмица е планирано посещение на Бернардо Силва и семейството му в Барселона, по време на което те ще оглеждащ къщи, за да се подготвят за преместването си.

Преди няколко дни мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че бил искал Бернардо да остане на „Етихад“, но ако португалецът поиска да си тръгне, той няма да го спира. Самият играч няма да има проблем да договори личните си условия с каталунците, като той ще приеме по-ниска заплата от тази, която в момента получава на „Етихад“.

В Англия отбелязват, че коефициентите на букмейкърите за трансфер на Бернардо Силва в Барселона рязко са спаднали само в рамките на днешния ден.