Измина малко повече от месец от затварянето на летния трансферен прозорец, през който Барселона подсили защитата си с множество попълнения, сред които Андреас Кристенсен, Жул Кунде, Маркос Алонсо и Ектор Бейерин. Каталунците обаче вероятно ще бъдат отново на пазара за нов бранител през януари.

„Mundo Deportivo“ твърди, че Барса проучва възможността да подпише с Иниго Мартинес от Атлетик Билбао през зимния трансферен прозорец, след като стана ясно, че защитниците на клуба ще бъдат аут от игра заради контузии, които получиха в последните няколко седмици. Каталунците загубиха Жул Кунде и Роналд Араухо заради травми по време на международната пауза. Очаква се французинът да се завърне навреме за „Ел Класико“ след десет дни, но националът на Уругвай няма да играе за над два месеца, след като претърпя операция.

Съвсем наскоро „Блауграна“ получи нова неприятна новина свързана с Андреас Кристенсен, който получи контузия в глезена в мача от Шампионската лига срещу Интер по-рано тази седмица. Това оставя наставника Шави Ернандес само с Ерик Гарсия и Жерар Пике като опции за центъра на защитата. Старши треньорът дори обмисля да повика младия Чади Риад за предстоящия мач срещу Селта Виго.

В същото време изглежда, че Барса има желание да избегне друга подобна ситуация по-късно през сезона и обмисля евентуалното привличане на Мартинес през зимен трансферен прозорец. Испанецът свързван с каталунския гранд и по време на летния трансферен прозорец, но до трансфер така и не се стигна. Съобщава се обаче, че 31-годишният футболист, чийто договор с Атлетик изтича в края на сезона, ще се присъедини към Барселона през лятото на 2023-а година като свободен агент.

Но Шави и компания обмислят да ускорят тези планове и да привлекат Мартинез още през януари, поради скорошните контузии. Всеки трансфер обаче ще зависи от това каква сума ще искат „баските“ за Мартинес.