Бъдещето на капитана на Барселона – Серхио Бускетс, продължава да бъде несигурно и по тази причина каталунците вече набелязват потенциални заместници на ветерана. Договорът на Бускетс изтича в края на сезона, но старши треньорът Шави Ернандес вече разкри ясно, че иска 34-годишният полузащитник да остане в клуба още една година.

Въпреки това няма гаранция, че испанецът ще реши да го стори, въпреки че някои информации сочат, че той е склонен да остане на „Спотифай Камп Ноу“ и след края на настоящата кампания. Но в случай, че Бускетс напусне през лятото, Барселона вече има набелязани конкретни имена за негов заместник.

БТА / BTA
13 снимки

Журналистът AS - Шави Мигел, съобщава, че футболистът на Реал Сосиедад Мартин Субименди остава кандидат №1 на Барселона за заместник на Бускетс. Освен това Мигел добавя, че звездата на Виляреал Дани Парехо също е опция, но само като алтернатива, ако „Блауграна“ не успее да вземе основната си цел, която е именно Субименди.

23-годишният испанец се превърна в основна фигура в средата на терена за „баските“ под ръководството на Иманол Алгуасил в последно време. Интересът на Барса към полузащитника не е от скоро, като преди се писа, че Шави Ернандес има желание да го привлече, за да замени именно Бускетс.

Въпреки това Субименди има ооткупна клауза на стойност от 60 милиона евро в договора си с РЕал Сосиедад, което може да се превърне в пречка за лидера в Ла Лига предвид настоящото им финансово състояние.