Отборът на Барселона ще оттегли офертата си за нов договор на Усман Дембеле, което означава чудесна новина за Челси. Дембеле вероятно ще стане свободен агент в началото на юли, тъй като преговорите за подновяването на контракта му продължават да не вървят никак гладко.

Барса имаше желание да задържи крилото, но така и не можа да намери общ език с него и представителите му относно заплатата, която французинът ще получава, а Челси е силно свързан с негов трансфер.

Според испанското издание „Mundo Deportivo“, Барса обмисля да оттегли офертата си към Дембеле. Въпреки добре известните финансови проблеми на клуба, които наскоро постаднаха, информацията глас, че ръководството на „каталунците“ са по-загрижени за имиджа си в тези преговори. Информацията гласи, че Дембеле или ще трябва да приеме настоящото предложение или ще напусне след броени дни.

Барселона не иска да се смути от играч, който търси по-изгодни оферти, докато се опитват да го задържат. Въпреки че Челси е свързван с 25-годишния футболист, сделка между „сините“ и Дембеле все още не е договорена.

Френският национал се радваше на добър минал сезон, след като се завърна след продължителна контузия. Той направи 13 асистенции и отбеляза веднъж в 21 мача в Ла Лига.

Мениджърът на Челси Томас Тухел иска да подсили атаката си преди следващия сезон, особено с напускането на Ромелу Лукаку, който ще се завърне в Интер под наем. Дембеле пък вече е работил под ръководството на германеца в Борусия Дортмунд.