Нападателят Антоан Гризман е пристиснал Барселона до ръба на пропастта. „Каталунците“ са принудени да се разделят с французина, за да покрият финансовите изисквания за участие в Ла Лига през новия сезон.

Гризман обаче е поставил условие, че единственият начин да си тръгне е, за да се върне в Атлетико Мадрид. Вариант за това бе размяна със Саул Нигес, но високата заплата, която пък халфът на „дюшекчиите“ е поискал прави подобна операция финансово нерентабилна за Барса.

До средата на август на „Камп Ноу“ трябва да ограничат разходите си, съобразно изискванията за балансиран бюджет на Ла Лига. Ако това не стане Барса няма да може да регистрира новия договор на Меси, който в момента не футболист на клуба юридически погледнато. „Каталунците“ няма да могат да картотекират и новите си попълнения Серхио Агуеро, Мемфис Депай, Ерик Гарсия и Емерсон Роял.

Ако от Барса не успеят да се справят с финансовите си проблеми до края на трансферния прозорец, то всичките споменати играчи няма да могат да играят поне до януари следващата година, когато започва следващия трансферен период.