Испанският шампион Барселона ще трябва бързо да се раздели с футболисти за 70 милиона евро до 30 юни, съобщава „Mundo Deportivo“. Целта е евентуалният въпросен приход да бъде включен във финансовия баланс за първата половина на годината.

Подготвени за продажба са Филипе Коутиньо и Жан-Клер Тодибо. Младият французин е оценяван на 25 милиона евро и надеждите са той да бъде взет от Наполи. Тодибо изкара сезона под наем в Шалке 04, но по всичко личи, че няма да остане на “Камп Ноу”.

В същото време няма информации за сериозен интерес към Коутиньо, чиято цена е доста по-висока. В момента бразилецът играе като преотстъпен в Байерн Мюнхен, но ще се завърне чак през август след доиграването на сезона в Шампионската лига.

Освен това „каталунците“ преговарят с Хетафе, където играе бившият им състезател Марк Кукурейя. В контракта на футболиста има откупна клауза от 32 милиона евро, но Барса трябва да получи 40% от сумата при последваща продажба на играча. Става дума за около 13 милиона евро. От Барса искат още сега да получат тези 13 милиона евро, съгласявайки се след това да не искат пари, ако един ден Хетафе продаде Кукурейя за повече.