Ръководството на Барселона продължава с опитите да привлече бразилския халф Артур Мело от Гремио. Делегацията на каталунския клуб вече пристигна в Порто Алегре, където предстои да бъдат водени заключителни преговори по сделката за 21-годишния футболист.

Техническият секретар на Барселона Роберт Фернандес от събота е в Бразилия. Генералният мениджър на клуба Пеп Сегура също пристигна в Порто Алегре и ще присъства на заключителните преговори. Останалите представители на делефацията на Барселона са Пеп Боада и Андре Къри.

От Гремио вече обявиха, че преговорите с Барселона са в напреднала фаза и се очаква да има развитие до края на настоящата седмица.

Към 21-годишния футболист има сериозен интерес от няколко отбора от Висшата лига, както и от Интер, но неговото категорично желание е да продължи кариерата си в Барселона.

Артур със сигурност ще остане в Гремио до януари 2019 година, когато се очаква да премине на „Камп Ноу“. Барселона възнамерява да следва стъпките по трансфера на Йери Мина, който също бе договорен по-рано с Палмейрас.

Планът на Барселона за Артур

Гремио държи 60% от правата на полузащитника. "Блаугранас" считат, че 30 млн. евро ще са достатъчни, за да ги откупят. 20% от правата на играча се държат от мениджърската агенция "Селсо Риго". Барселона планира да предложи 5 млн. евро за тях. 

Артур отрязал Реал Мадрид, иска в Барселона

Артур: Не съм подписал нищо с Барселона

Бащата на Артур: Синът ми скоро ще играе за Барселона

Трансферна цел на Барселона се снима с фланелката на отбора

Скандалът между Гремио и Барселона набира сила

Барса разгневи Гремио, дават каталунците на ФИФА

Барселона влезе в контакт с MVP на Копа Либертадорес

Барселона със сериозен интерес към “бразилския Иниеста“