Родриго Гоеш, последното голямо откритие на бразилия футбол, стана обект на желание от страна на Барселона.

Преди няколко седмици агентът на младия футболист и неговия баща бяха на посещение в Барселона, за да проведат разговори с представителите на клуба.

От Барселона на свой ред направиха нова крачка към осъществяването на операцията по привличането на Родриго, която може да бъде финализирана в близко бъдеще. Генералният мениджър на каталунците Пеп Сегура пътува през миналата седмица до Сао Пауло, където бе през уикенда.

Целта на Сегура е била да придвижи напред процеса и да осигури предимство на Барселона в битката за подписа на Родриго.

Сегура присъства на стадион „Морумби“ по време на дербито между Сао Пауло и Сантос. Генералният мениджър на Барселона за първи път наблюдава на живо изявите на футболиста.

Барселона със сигурност ще се опита максимално бързо да финализира преговорите със Сантос за Родриго, за да се избегнат нежелани изненади, както преди година се случи с Винисиус-жуниор. Младият футболист на Фламенго в крайна сметка бе изпуснат от каталунците и подписа с Реал Мадрид за сумата от 61 милиона евро.

В Барселона са наясно, че конкуренцията е много голяма. От топ елитните в Европа клубове вече са се свързали с Родриго и са предприели първите стъпки. Ливърпул към момента изглежда най-големия съперник на каталунците за подписа на юношата на Сантос.

Родриго има договор със Сантос до лятото на 2022 година, а освобождаващата клауза, която е записана в него е на стойност 50 милиона евро.