Отборът на Барселона е променил позицията си относно бъдещето на Френки де Йонг, след като е засилил преследването на полузащитника на Уулвърхемптън и трансферна цел на Манчестър Юнайтед Рубен Невеш. „Червените дяволи“ искаха да привлекат  Де Йонг през цялото лято и, въпреки че клубът направи пробив при преговорите, нидерландският национал в крайна сметка остана на „Камп Ноу“.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг беше треньор на Де Йонг в Аякс и проведе телефонен разговор с него това лято, за да убеди играча, че трябва да се присъедини към неговия проект на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ пратиха първоначална оферта, която беше съгласувана с Барселона на стойност от 56,2 милиона британски лири, но споразумение така и не беше постигнато.

Guilliver/GettyImages
14 снимки

През летните месеци Барса искаше да продаде Де Йонг, който взима една от най-високите заплати в клуба и на когото дължеше още 17 милиона евро под формата на отложени заплати заради пандемията от COVID-19.

Бъдещето на Де Йонг може да бъде свързано с това на съотборника му Серхио Бускетс, който се очаква да напусне клуба в края на настоящия сезон, когато договорът му изтиче. Клубът вече е добре обзаведен в халфовата линия с Де Йонг, Педри, Гави и Франк Кесие. Каталунското издание „Sport“ обаче съобщава, че халфът на Уулвърхемптън Рубен Невес, който също беше в радара на Юнайтед, е цел №1 на Барса за халфовата линия.

Барса запазва интереса си и към звездата на Манчестър Сити Бернардо Силва, като през лятото се спекулираше, че на „гражданите“ е била предложена размяна между Силва и Де Йонг, но в крайна сметка бартерът не се осъществи. Наставникът на Барса Шави Ернандес е голям почитател на португалския национал и иска да го добави към редиците си.

Следващите няколко месеца вероятно ще бъдат решаващи за бъдещето на Де Йонг, като се водят преговори за преструктуриране на заплатата му в Барса, но изглежда, че клубът се е отказал от опитите си да продаде нидерландския национал, който започна в четири от осемте мача на „каталунците“ до момента през този сезон във всички турнири.