Барселона вече плати 4 милиона евро на Гремио, за да може да си гарантира правото да привлече Артур Мело през следващото лято за сумата от 30 милиона евро плюс 9 милиона евро бонуси, което бе договорено между двата клуба.

Ако Барселона изъплни документа, който бе подписан с Гремио, през юли тези 4 милиона ще бъдат приспаднати от сумата от 30 милиона евро.

През юли каталунците при всички положения ще трябва да платят още 16 милиона евро на Гремио, дори Артур да се присъедини към отбора на Ернесто Валверде в началото на 2019 година. Останалите 10 милиона евро ще бъдат платени именно в началото на следващата календарна година.

Относно 9-те милиона бонуси, те са разпределени по следния начин – 3 милиона евро Гремио ще получи при първото подновяване на договора на Артур с Барселона, следващите 3 милиона ще бъдат получени при второто подновяване на договора на халфа с каталунския клуб, 1 милион при спечелване на шампионската титла на Артур в Ла Лига, 1 милион при триумф на играча с Барселона в Шампионска лига и още 1 милион, ако бразилският футболист успее да попадне в идеалния състав на ФИФА за годината.

Артур се отказа от своите 20%, за да премине в Барселона

Официално: Барселона договори “новия Шави“