Ръководството на Барселона е осъществило важни стъпки по привличането на Матайс де Лихт от Аякс, информира „Sport“. Според информацията, от каталунския клуб са форсирали преговорите с холандския гранд за защитника и се надяват да успеят да ги финализират преди началото на януарския трансферен прозорец.

Де Лихт е основна трансферна цел на Барселона и каталунците са се активирали, за да осъществят неговото привличане.

От Барселона по всичко изглеждат склонни да платят 50 милиона евро за холандския национал, каквато сума му поставиха от Аякс.

Каталунците вече са провели няколко срещи с агента на Де Лихт – Мино Райола и са коментирали личните условия на футболиста.

Испанският шампион се стреми да затвори максимално бързо преговорите с Аякс, за да изпревари конкурентите за подписа на 19-годишния футболист.

В Барселона са наясно, че цената на Де Лихт само ще нараства и за това искат да си осигурят неговите услуги приоритетно. Той е определян като един от най-обещаващите защитници не само в Европа, а и в света.

Де Лихт впечатлява със своето развитие през последните години. Защитникът вече е неизменна част от националния отбор на Холандия, въпреки възрастта си.