Ървинг Лосано е в устата на всички. Нападателят на ПСВ Айндховен бе в основата на голямата сензация от първите мачове на Световното първенство, след като Мексико спечели с 1:0 срещу Германия, а именно той реализира единственият гол в срещата. 22-годишният футболист направи много силен сезон в холандския шампионат, като отбеляза 19 гола и направи 11 асистенции. Освен това започна много добре участието си и на Световното първенство в Русия. Много от големите отбори в Европа проявяват интерес към мексиканския национал. Между тях е и Барселона, а бащата на Лосано потвърди, че от каталунския клуб са установили контакт с него.

„Имахме разговори с Барселона, но все още нищо не е ясно. Когато приключи Световното първенство в Русия, ще бъде по-ясно каква ще е реалността – дали ще остане в ПСВ или ще отиде да играе в друг отбор“, коментира бащата на Лосано в интервю за „ESPN“.

Лосано е само на 22 години, което прави интереса на големите клубове към него още по-сериозен, защото пред него има много добри перспективи за развитие.

Барселона не е единственият отбор, който се интересува от Лосано. Реал Мадрид и други отбори от Висшата лига също следят внимателно положението на мексиканския нападател.