Бившият футболист на Барселона Жулиано Белети взе отношение по сагата с доскорошния нападател на каталунците и настоящ на Пари Сен Жермен – Неймар. Бразилецът изрази мнение, че ако сънародникът му вземе решение да се завърне в испанската Ла Лига, ще предпочете отново да облече екипа на „блаугранас“.

Неймар е спряган за трансфер в големия опонент на Барса в Испания – Реал Мадрид. Слуховете плъзнаха още през 2017 година, малко след трансфера му от „Камп Ноу“ на „Парк де Пренс“.

Неймар и Анхел Ди Мария

източник: Gulliver/Getty Images

„Никога не съм си представял Неймар в Реал Мадрид. Престоят му в Барса бе кратък, но наситен. Честно казано го виждам така. Смятах в един момент, че може да иде в Англия, но сега съм на мнение, че по-скоро ще се върне в Барселона, отколкото да премине в друг тим, или да заиграе в страна, различна от Испания. Това е мое лично мнение. Не говоря много с Неймар и баща му. Говоря всичко това, наблюдавайки ситуацията от Бразилия“, уточни Белети в интервю за Cadena Ser.

„Не ми се вярва Неймар да остане още дълго време в Париж. Проектът е много добър, но просто не мисля, че ще се задържи там. Тръгна си от Барселона в търсене на нови предизвикателства. Беше щастлив в клуба, връзката между Бразилия и Барселона винаги е била добра. Няма невъзможни неща във футбола. Моето мнение е, че може да се завърне и да помогне много на клуба“, добави Белети, който игра в Барселона от 2004-а до 2007 година.

Още новини: 

Разкриха сумата, при която Неймар ще напусне ПСЖ

Неймар изпревари Пеле по мачове в националния отбор