Футболистът на Барселона Хавиер Масчерано поставил ултиматум на шефовете на клуба да бъде продаден през януарския трансферен прозорец. Това пише Mundo deportivo, като се твърди, че волята на бранителя била непоколебима.

Според материала аржентинецът на всяка цена искал да намери ново поле за изява, където да има повече игрови минути. Запознати казват, че Масчерано бил притеснен, че с оглед редките шансове, които получава при Ернесто Валверде, може да загуби мястото си в националния отбор и да пропусне Мондиала в Русия през лятото 2018 година.

Валверде не изключи възможността за привличане на нов защитник

Защитникът остана на втори план след идването на Самюел Умтини, но в момента французинът е с травма и по предварителните сметки ще бъде извън игра в предстоящите 2 месеца. Дори това не разколебало Масчерано, споделят близки до клуба.

Масчерано е играл в шест мача в Ла Лига от началото на сезона. По-рано футболистът заяви в свое интервю, че мисли, че е наясно кога ще приключи етапът му в каталунския гранд.

Аржентинецът играе неизменно с екипа на „блаугранас“ от 2010 година насам, когато премина от Ливърпул. Като възможна бъдеща дестинация за 33-годишния Масчерано се сочи Китай.