Отборът на Челси не се е отказал от идеята да привлече футболиста на Барселона Фелипе Коутиньо, съобщава „Sunday Express“. Според изданието „сините“ искат бразилеца, но само под наем, тъй като няма да имат възможността да платят исканата сума за него.

„Каталунците“ първоначално искаха около 90 милиона евро за него, но ситуацията направи, така че да смъкнат сумата до около 75 милиона. Въпреки това едва ли ще се намери клуб, който да извади исканата сума. В момента той играе под наем в Байерн Мюнхен, които имат възможност да го откупят за 120 милиона евро, но едва ли ще се възползват от тази опция. 

Барселона търси всячески начин да се раздели с Коутиньо, за да събере жизненоважни средства за попълване на бюджета и осигуряване на сума за нови трансфери.

„Катаулнците“ са готови да дадат плеймейкъра под наем, ако получат около 9 милиона паунда за наема и клубът, който го вземе да плаща неговата заплата, която възлиза на 220 хиляди евро.

Отборите на Арсенал и Манчестър Юнайтед вече се отказаха от идеята да привлекат 27-годишния Коутиньо именно заради изискванията на „каталунците“.