Челси се приближава все повече към привличането на Нони Мадуеке от ПСВ Айндховен за 35 милиона паунда, тъй като клубът от западен Лондон продължава да харчи сериозни суми през януарския трансферен прозорец.

Сега The Telegraph разкрива, че Челси има желание да прибави към тима нов централен полузащитник този месец. „Сините“ са се обърнали към градския си съперник Тотнъм относно потенциален бартер. Става дума, че от „Стамфорд Бридж“ искат да вземат Ив Бисума, а към „шпорите“ пък ще се присъедини крилото Хаким Зиеш. Въпреки това изданието съобщава, че Тотнъм не желаят да се разделят с никого през януари.

В същото време The Athletic съобщава, че Челси е получил „не“ на офертата си от 55 милиона паунда за халфа на Брайтън Мойсес Кайседо. „Чайките“ са отхвърлили предложението, тъй като считат 21-годишният Кайседо за един от най-добрите халфове във Висшата лига и като такъв Брайтън смята, че цената му е по-висока от тази, на която го оценява Челси.

Изданието пише още, че позицията на клуба е, че Кайседо не е за продан, тъй като клубът няма никакъв интерес да го пусне където и да е било през януари. Сериозен интерес към него се смята, че има от страна и на Ливърпул. Кайседо има 17 мача във Висшата лига за Брайтън този сезон, в които се е отчел с един гол и една асистенция, а също така впечатли на Световното първенство в Катар, където отбеляза гол за своята родина Еквадор.

По тази причина от Челси обмислят да се насочат към Франк Кесие от Барселона и Уестън МакКени от Ювентус, които могат да бъдат взети под наем до края на сезона.