Отборът на Челси се надява, че са направили достатъчно, за да удържат късния щурм на Барселона, за да завършат привличането на крилото на Лийдс Юнайтед Рафиня. Както е известно, „сините“ и йоркшиърци са се договорили за личните условия на играча и трансфера на бразилеца за сумата от 55 милиона паунда. Смята се, че той ще получава по около 115 хиляди паунда на седмица за пет години.

Въпреки това Барселона все още не се е отказал от Рафиня. „The Telegraph“ твърди, че агентът на крилото – Деко, който е бивш играч и на Челси, и на Барса, е бил забелязан в офисите на каталунския гранд в сряда, където е разговарял с ръководни фактори на клуба дали могат да покрият предложението на Челси.

По-рано днес Барселона продаде 10% от телевизионните си права за следващите 25 години на американската инвестиционна компания „Sixth Street“. С тази сделка клубът ще генерира обща капиталова печалба от 267 милиона евро през този сезон, като час от тях биха били използвани именно за трансфер на Рафиня и Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен.