Полузащитникът на Барселона Френки де Йонг е готов да се откаже от близо 6 милиона паунда под формата на заплата, за да си осигури трансфер в Манчестър Сити, твърди „Sun“.

В последните седмици се твърди, че новият мениджър на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг иска да се събере с бившия си подопечен в Аякс, но наставникът на Сити Хосеп Гуардиола също е голям почитател на полузащитника.

Сега се твърди, че позицията на Де Йонг относно парите, които му се дължат, може да се окаже решаваща за неговото бъдеще. Барса все още се бори за излизане от финансова криза, при която играчите трябваше да намалят с 40% заплатите си за една година. А на 25-годишния нидерландски национал все още му се дължи сериозна сума, от която може да се откаже, за да се стигне до евентуален негов трансфер.

Очаква се Гуардиола да се насочи към трансферния пазар за нов полузащитник, който да замени напускащия ветеран Фернандиньо. Но Барса може да поиска Бернардо Силва или Рахийм Стерлинг като част от евентуална сделка за Дей Йонг, допълва британското издание.

Старши треньорът на „каталунцине“ Шави Ернандес вече разкри по-рано тази седмица, че Де Йонг остава ключова част от плановете му, но призна, че клубът все още може да продаде 25-годишния играч това лято.

Де Йонг може обаче да откаже да се събере с бившия си треньор в Аякс Ерик тен Хаг, тъй като иска да играе в Шампионската лига, а това няма как да се случи през следващия сезон, ако избере да заиграе на „Олд Трафорд“.