Френки Де Йонг е взел решение да приеме предложението, което Барселона му отправи и да продължи кариерата си от следващия сезон на „Камп Ноу“, информират радио „Catalunya“ и „Esport3“.

Преговорите, които ръководството на Барселона проведе през последните дни с играча, с неговия агент Али Дурсун, както и с шефовете на Аякс Амстердам са дали нужните резултати.

Журналистът Ориол Доменек обяви, че агентът на 21-годишния футболист се е обадил на останалите отбори, които проявяваха открит интерес към холандския национал – ПСЖ, Манчестър Сити и Ювентус, за да ги информира, че Де Йонг е взел решение да подпише с Барселона.

„Благодаря, но Френки Де Йонг ще отиде в Барселона“, се твърди, че е казал Али Дурсун на останалите клубове, които имаха желание да си осигурят услугите на халфа.

През миналата седмица се твърдеше, че холандският национал е избрал по-добрата оферта от финансово естество на ПСЖ, а освен това на „Парк де Пренс“ са гарантирали и титулярно място на Де Йонг.

По всичко изглежда, че усилената работа на ръководните фактори на Барселона през последните дни е дала нужния резултат. Каталунците изпратиха делегация до Амстердам през миналия петък, която води няколкочасови преговори с Де Йонг и Али Дурсун, както и със спортния директор на Аякс Марк Овермарс и с изпълнителния директор на холандския гранд Едвин ван дер Сар.

Барселона се надява да затвори максимално бързо трансфера на Френки Де Йонг, тъй като холандецът е основен играч в плановете за бъдещето на клуба.

След това положително развитие на преговорите Барселона веднага ще изпрати своя делегация в Амстердам, за да може сделката да бъде финализирана.

Лично президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу ще пътува за Холандия, а той ще бъде придружаван от Оскар Грау и Пеп Сегура.

По последна информация заплата на Де Йонг в Барселона ще се равнява на тази на Филипе Коутиньо и Усман Дембеле.

Договорът на 21-годишния футболист с каталунския клуб ще бъде за срок от пет години.

Сделката трябва официално да стане факт в следващите часове.

Барселона ще плати 75 милиона евро на Аякс по операцията за трансфера на Де Йонг.