Делегацията на Барселона водена от президента на клуба Хосеп Мария Бартомеу вече е в Амстердам, за да проведе експресни финални преговори и да приключи сделката с Аякс за Френки де Йонг.

Заедно с Бартомеу в Амстедам са изпълнителният директор Оскар Грау и генералният мениджър Пеп Сегура.

Първата среща на Бартомеу, Грау и Сегура е с ръководството на Аякс, а след това ще проведат такава и с агента Али Дурсун, както и със самия играч.

Целта на делегацията на Барселона е да подпише документ с Аякс, който да защитава операцията за Де Йонг срещу заплаха от евентуални интереси от страна на Пари Сен Жермен и Манчестър Сити.

Барселона иска да приключи финансовите детайли на трансфера и метода на плащането на трансферната сума от 75 милиона евро.

Освен това каталунците искат да подпишат предварителен договор с Де Йонг, който ще се обвърже за пет години с отбора. Финансовите условия по контракта също вече са уточнени, след като двете страни постигнаха споразумение. 21-годишният футболист е приоритетна трансферна цел на спортния проект на Барселона.

Барселона иска всичко да бъде подписано с Аякс, за да може да бъде обявен трансферът, който на практика ще се осъществи през следващото лято.

Де Йонг е играч на Барселона, става най-скъпият холандски футболист

Де Йонг избра Барселона пред ПСЖ, Ман Сити и Ювентус