Старши треньорът на Барселона Роналд Куман каза, че нападателят Усман Дембеле е свободен сам да реши дали иска да остане в клуба.

Французинът, който бе закубен за над 105 милиона евро през 2017 година от тима на Борусия Дортмунд, често е измъчван от контузии и досега не оправадава сериозните средства, вложени в него. Според медиите в Западна Европа обаче Манчестър Юнайтед има интерес към него и ще се опита да го привлече до затварянето на трансферния прозорец на 5 октомври.

"Решение за бъдещето му ще бъде взето от клуба и от самия играч. Докато той иска да бъде тук, аз ще разчитам на него", каза Куман.

"В първия ни мач за сезона той остана резерва, защото има по-добри играчи от него, които той трябва да изчака. През второто полувреме той се появи на терена и това се дължи на подобрената му физическа форма. Виждам, че в тренировките се справя добре, така че бих искал той да остане", допълни Куман.

В четвъртък Барселона гостува на Селта Виго в добро настроение след успеха с 4:0 над Виляреал през уикенда. Куман допълни, че 19-годишният американски национал Сержиньо Дест трябва да подпише с тима до часове.