Евертън може да вземе четвърти футболист на Барселона през този сезон. Медиите в Англия научиха, че „карамелите” водят преговори с атакуващия халф Денис Суарес.

Отборът на Марко Силва закупи централния бранител Йери Мина и левия Люка Дин през лятото на 2018 година. По същото време на „Гудисън Парк” пристигна и халфът Андре Гомеш, който обаче е под наем до края на сезона.

Евертън обаче не е единственият тим от Висшата лига, с който Денис Суарес преговаря. 24-годишният играч е получил разрешение от Барса да си търси нов отбор, като другите му опции във Висшата лига включват Уест Хем и Уотфорд.

В Барселона ще настояват за перманентен трансфер, като биха склонили на оферта от 9-10 милиона паунда. И тримата „заподозрени” лесно биха платили подобна сума, така че всичко опира до избора на самия футболист.

Денис Суарес е юноша на Барселона, но големия си пробив в мъжкия футбол направи във Виляреал. Силните му изяви накараха „блаугранас” да го откупят през лятото на 2016-а година. Като подрастващ играч Суарес също така прекара известно време в академията на Манчестър Сити, за когото обаче няма нито един мач като част от първия тим.