Мениджърът на Евертън Марко Силва призна, че клубът ще направи опит да привлече халфа Андре Гомеш от Барселона с постоянен трансфер през следващото лято.

Ако английският клуб иска да откупи халфа, ще трябва да активира освобождаващата клауза, която е записана в неговия контракт с Барселона, а тя възлиза на 100 милиона евро.

Гомеш не попада в плановете на старши треньора Ернесто Валверде и в последния ден от летния трансферен прозорец бе пратен под наем в Евертън.

Английският клуб плати на Барселона 2 милиона и 250 хиляди евро за 25-годишния футболист. Освен това отборът от Висшата лига пое и цялата заплата на Андре Гомеш.

Португалският футболист има договор с каталунците до лятото на 2021 година.

Барселона плати 35 милиона евро на Валенсия преди две години за футболиста, който така и не успя да се наложи на „Камп Ноу“. 

Силва обясни, че Евертън скоро ще започне преговори с Барселона, за да изпробва възможностите си за привличането на португалския халф, който направи много силно впечатление с екипа на „карамелите“.

Настоящото споразумение подписано между двата клуба не включва опция, която да позволява на Евертън да откупи изцяло правата на Гомеш.

Полузащитникът демонстрира своето високо ниво на игра, откакто премина в Евертън и убеди ръководството на клуба да се опита да го откупи.

„Мисля, че е точното време, за да направим всичко необходимо и да си осигурим услугите на Андре за постоянно. Ние сме щастливи с него. Той се наслаждава на момента тук при нас“, коментира Силва.

„Ние искаме да стигнем до решение по казуса с Гомеш, а не да чакаме времето да мине. Ние искаме той да остане при нас за постоянно. Трябва да действаме“, каза още мениджърът на Евертън.

Халф се завръща в Барселона

Барса не заличил всичките си надежди спрямо Андре Гомеш