Трансферната сага на Неймар продължава да вълнува целия футболен свят, а неявяването му на първото занимание на Пари Сен Жермен официално стана факт.

Бразилецът, който бе част от делегацията на „селесао” на Копа Америка 2019, и изгледа триумфа на своите съотборници от трибуните поради травма не се е явил на първата тренировка.

„Този понеделник, 8-и юли, Неймар Силва Сантос Жуниор бе призован да се върне към тренировъчните дейности на Пари Сен Жермен. Клубът обаче потвърждава, че Неймар не се е появил в уговореното време и място, без предварително да бъде упълномощен от клуба. Пари Сен Жермен изразява съжалението си за тази ситуация и ще предприеме съответните мерки, произтичащи от нея”, написаха в сайта си парижани.

Неймар е в яростна борба да се завърне в Барселона, откъдето акостира на „Парк де Пренс” за 222 милиона евро. По този начин той е най-скъпият футболист в историята на футбола от 2017-а година насам, но явно желанието му да брани цветовете на ПСЖ вече не са така силни, както преди два сезона.