След като преди 4 години полузащитникът Тиаго Алкантара напусна Барселона със скандал, сега по стъпките му може да поеме и неговият по-малък брат – Рафиня. 24-годишният бразилец е поискал да премине в Милан, очевидно недоволен от изгледите си под ръководството на Ернесто Валверде.

Още лоши новини за Барселона

През 2013 година Тиаго Алкантара премина от Барса в Байерн срещу 25 милиона евро, каквато бе стойността на освобождаващата му клауза. Първоначално тя бе в размер на 80 милиона евро, но заради малкото игрови минути, които Тиаго получи през сезон 2012/2013 тя автоматично стана по-ниска.

Рафиня от своя страна преговаря с Милан от известно време  и според италианските медии, разговорите вече са стигнали заключителен етап. Поливалентният халф е имал и предложения от английски отбори, които му предлагат и по-добри условия, ала Рафиня е останал впечатлен от проекта на „росонерите”.

Барселона представи състава си с много неизвестни

Сега Милан трябва да реши дали иска да вземе играчът на Барселона, който е изразил желание да дойде под наем за един сезон с опция за откупуване. Грандът от „Сан Сиро” ще помисли дали иска още един халф или ще предпочете да подсили атаката си.